Масована нічна атака Курщини, Воронежчини та Бєлгородщини: росвлада в розпачі

09:28, 11.08.2024

збита російською ППО ракета впала на житловий будинок у Курську. (Фото: рос ЗМІ)

У ніч на неділю кілька російських областей зазнали масованої атаки дронами та ракетами - місцева російська влада заявила про прильоти.

 

Як інформує УМ, про це 11 серпня повідомив губернатор Воронезької області рф Олександр Гусєв, в.о. губернатора Курської області Олексій Смирнов, губернатор Бєлгородської області рф В'ячеслав Гладков у Телеграм.

 

Одна зі збитих ракет у Курській області впала на житловий будинок. Також загорілися припарковані біля багатоповерхівки авто. Наразі відомо про 13 постраждалих, двоє з них перебувають у важкому стані.

 

У житловому будинку вибиті шибки з першого по п'ятий поверх. На місці працюють екстрені служби.

 

За повідомленнями місцевої влади, система ППО цієї ночі збила у Воронезькій області 15  БПЛА. Постраждалих немає. Пошкоджень зазнали адміністративна будівля, комунальний об'єкт і приватні будинки.

 

У Бєлгородській області безпілотники атакували місто Шебекіно. Одна багатоповерхівка загорілася, і у двох приватних будинках вибило скло. Частина міста залишилася без електропостачання.

 

Також знищено безпілотник літакового типу в Бєлгородській області. Постраждалих і руйнувань немає.

 

У Міноборони рф заявили, що нібито вночі ППО знищила чотирнадцять безпілотних літальних апаратів і чотири тактичні ракети "Точка-У" над територією Курської області.

 

Ще шістнадцять БПЛА було збито над територією Воронезької області та три БПЛА - над Бєлгородською областю.

 

І по одному безпілотнику знищено над територіями Брянської та Орловської областей.

 

Як повідомляла УМ, Нічна ракетна атака Київщини: є рунування та загиблі.