Епіфаній помолився за полеглих воїнів на Хмельниччині, фото

17:14, 10.08.2024

Предстоятель ПЦУ помолився за полеглих захисників України та поклав квіти до меморіалу на їх честь. (Фото ПЦУ)

Предстоятель ПЦУ Епіфаній освятив новозбудовану дзвіницю, а також помолився за полеглих захисників України на Алеї Героїв уТеофіполі на Хмельниччині.

 

Згодом він освятив престол та іконостас оновленого храму іншої громади, яка  доєдналася до Помісної церкви України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ПЦУ та митрополит Епіфаній в суботу.

 

Під час відправи молилися воїни-захисники України, голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін, голова Теофіпольської районної ради Андрій Петринюк, інші представники місцево влади та численні віряни.

 

 

«В цей непростий час війни ми маємо змогу споруджувати храми та підносити в них молитви до Бога, щоб Він сподобив нас зупинити зло російської агресії та досягнути перемоги.

 

Господь уже допоміг нам зберегти нашу ідентичність, культуру, мову й незалежну Церкву. Але від кожного з нас і надалі багато залежить, від нашої віри, нашої ревності та відповідальності. Разом ми є великою рушійною силою, яка з Божою допомогою здатна здолати будь які підступи агресора», – сказав присутнім Епіфаній.

 

 

Згодом на місцевій Алеї героїв Предстоятель ПЦУ разом з єпископатом, духовенством, представниками влади і вірянами помолився за полеглих захисників України та поклав квіти до меморіалу на їх честь.

 

 

Перебуваючи з візитом у Хмельницькій єпархії митрополит Київський і всієї України також звершив освячення престолу та іконостасу оновленого храму на честь святої великомучениці Катерини, громада якого доєдналася до ПЦУ.

 

«Ми зараз добре бачимо, до чого призводить протилежність любові від наших сусідів – до зла, смертей, горя і руйнування. Гинуть невинні люди, мирні мешканці й діти. Гинуть наші новітні герої – захисники, які, якраз і виявляють неабияку любов до кожного з нас, покладаючи за наш захист свої життя. Бо якби не їх подвиг, то чи могли б ми у цих відносно спокійних обставинах оновлювати храми й підносити наші молитви?», - сказав Епіфаній.

 

І додав, що спілкується з військовими майже щодня і вони постійно просять про молитву, бо відчувають духовний зв’язок, відчувають молитовну підтримку.

 

 

Предстоятель також закликав інші громади приєднуватися до ПЦУ: «Ми звертаємося й до тих, хто ще не послідував Томосу про автокефалію – наші двері й серця і надалі відкриті. Ми усі є співтворцями нашого українського духовного та державного майбутнього».

 

Як повідомляла "УМ", Предстоятель ПЦУ Епіфаній освятив Центральний хрест Софійського собору в Києві у липні.