Президентські рейтинги: Гарріс випереджає Трампа на 5%

13:48, 09.08.2024

Білий дім наразі позиціонує себе у соцмережах як адміністрація Байдена-Гарріс. (facebook.com/WhiteHouse)

Віцепрезидентка США Камала Гарріс збільшила відрив від республіканця Дональда Трампа з результатом 42% проти 37%, згідно з результатами загальнонаціонального опитування щодо президентських виборів у США.

 

Як інформує Україна молода, результати опитуванням Ipsos наводить Reuters 9 серпня.

 

Зазначається, що опитування засвідчило: Гарріс збільшила свою перевагу над Трампом у порівнянні з дослідженням 22-23 липня, у якому вона випереджала республіканця з 37% проти 34%.

 

Загальнонаціональне опитування 2045 дорослих американців, проведене 2-7 серпня, показало, що нині лише 4% опитаних підтримують незалежного кандидата Роберта Кеннеді-молодшого порівняно з 10% у липні.

 

Серпневе опитування проводила компанія Ipsos незалежно від Reuters. Опитування, проведене онлайн, мало похибку близько 3 відсоткових пунктів.

 

В окремому опитуванні Ipsos виявилось, що Гарріс випереджає Трампа з відривом 42% проти 40% у семи ключових штатах: Арізоні, Джорджії, Мічигані, Неваді, Північній Кароліні, Пенсильванії та Вісконсині.

 

Пані Гарріс вступила у перегони 21 липня, коли президент Джо Байден згорнув свою кампанію і підтримав свою віцепрезидентку після катастрофічного виступу на дебатах 27 червня проти Трампа.

 

Опитування Reuters/Ipsos здебільшого показували, що Байден і Трамп мали однакову кількість голосів, хоча Байден демонтрував гірші результати, ніж на виборах 2020 року, коли він переміг Трампа.

 

Днями Гарріс набрала 99% голосів делегатів з'їзду Демократичної партії під час голосування за висунення її кандидатури на президентських виборах у США.

 

Як повідомляла "УМ", Камала Гарріс обрала кандадидата на посаду віцепрезидента - ним став губернатор штату Міннесота Тім Волз.