Генштаб підтвердив: на аеродромі «Липецьк» вражено склади з авіабомбами

11:16, 09.08.2024

Генштаб ЗСУ заявив про успішне ураження військового аеродрому "Ліпецьк" рф. (Фото: скрин з відео)

У ніч на 9 серпня Сили оборони завдали удару по російському військовому аеродрому "Липецьк", де базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31.

 

Як інформує УМ, про це 9 серпня повідомили в Генштабі ЗСУ у Фейсбуці.

 

"Сьогодні вночі Сили оборони України завдали удару по аеродрому "Липецьк" (Ліпецька область, РФ). В ході атаки уражено склади з керованими авіаційними бомбами та ще низку інших об’єктів в районі летовища. Зафіксовано декілька джерел загоряння, здійнялася сильна пожежа та спостерігалася багаторазова детонація", - сказано, зокрема, в повідомлені Генштабу.

 

Повідомляється, що результати ураження по літках на аеродромі ще уточнюються.

 

Також в Генштабі повідомили, що підрозділи ЗСУ завдали ударів по зенітних ракетних дивізіонах РФ на тимчасово окупованій території Донецької області.

 

Зокрема, бойова робота здійснювалася по трьох радарах противника: двох – від комплексів С-350 та одному С-300. Підтверджено точне влучання та знищення одного радару ЗРК С-350.

 

"Щодо інших двох цілей інформація наразі уточнюється. Водночас, зафіксовано припинення роботи всіх трьох радарів ворога після ударів", - повідомили в Генштабі.

 

Як повідомляла УМ, в Липецькій області росії внаслідок дронової атаки загорівся військовий аеродром, губернатор заявив про "детонацію вибухонебезпечних об'єктів", пошкодження енергооб'єкта і 6 постраждалих.