Газова станція «Суджа» на Курщині перебуває під контролем України

19:03, 08.08.2024

Газ продовжує текти через Суджу, але чи довго це триватиме? (Фото з відкритих джерел)

Сили оборони України контролюють газовимірювальну станцію «Суджа» в районі однойменного прикордонного міста Курської області рф.

 

Станція розташована приблизно за п’ять миль вглиб території росії.

 

Як інформує Україна молода, про це анонімно повідомив радник президента Зеленського у коментарі The Washington Post у четвер.

 

Аналітики видання припускають, що офіційний Київ може мати на меті припинення постачання російського газу до Європи, використовуючи це як важіль тиску.

 

На четвер газ продовжував текти через Суджу, останню функціонуючу точку транспортування для трубопроводу, що постачає російський природний газ до Європи через Україну.

 

Бої поблизу газової станції "Суджа", через яку російський газ транзитом через Україну йде в країни ЄС, викликали занепокоєння щодо раптової зупинки потоків до закінчення угоди з "Газпромом".

 

Напередодні наляканий господар Кремля путін провів засідання Радбезу рф через успішні дії захисників України на прикордонній території Курської області. Йому примарилася «провокація київського режиму».

 

Як повідомляла «УМ», згодом стало відомо, що українські війська захопили і повністю контролюють прикордонне місто Суджа Курської області рф.