Український борець Насібов пробився у фінал Олімпіади

20:28, 07.08.2024

Парвіз Насібов із Запоріжжя святкує вихід у фінал. (Фото Reuters)

Український борець греко-римського стилю Парвіз Насібов успішно провів півфінальний поєдинок на Олімпійських іграх 2024 у Парижі у середу ввечері.

 

Відтак, спортсмен боротиметься за «золото» у фіналі в категорії до 67 кг і вже гарантував собі як мінімум срібну медаль.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Суспільне спорт.

 

У сутичці за фінал зустрічався з першим номером світового рейтингу та чинним віцечемпіоном світу, азербайджанцем Хасратом Джафаровим. Перемога гарантувала Насібову щонайменше "срібло", поразка означала б участь українця у втішних раундах.

 

Обидва борці набрали по три бали, однак наш земляк зробив останню активну дію, завдяки чому пройшов далі.

 

Суперником Парвіза у фіналі буде переможець півфінального протистояння між вірменином Славіком Галстяном та Саїдом Есмаїлі Лейвесі з Ірану.

 

25-річний Насібов стартував у турнірній сітці з 1/8 фіналу й на шляху до медальної сутички виграв три поєдинки поспіль.

 

У першому раунді мінімально переміг серба Мате Немеша, чемпіона світу 2022 року і п'ятого борця у світовому рейтингу, — 3:2.

 

Іншу мінімальну перемогу відсвяткував у чвертьфіналі, здолавши представника Киргизстану Амантура Ісмаїлова в результативному поєдинку — 7:6.

 

Фінальний поєдинок Насібова відбудеться у четвер, 8 серпня.

 

Зазначимо, що Насібов — срібний призер Ігор у Токіо-2020. Тож майбутній олімпійський фінал стане для нього другим у кар'єрі.

 

Водночас, український борець греко-римського стилю Жан Беленюк програв півфінальний поєдинок у ваговій категорії до 87 кілограмів на Олімпійських іграх 2024 у Парижі.

 

Він поступився 22-річному представнику Ірану Алірезу Мохмадіпіані.

 

 

Обидва бійці набрали по три бали, однак суперник українця останнім провів активну дію. Саме це правило визначило переможця і саме завдяки ньому раніше став фіналістом у вазі до 67 кг українець Парвіз Насібов.

 

На Беленюка чекає втішна сутичка за право вийти у бронзовий фінал. Вона відбудеться у четвер, 8 серпня. Початок запланований на 12:00 за київським часом. Суперник визначиться згодом.

 

Беленюк — олімпійський чемпіон Токіо-2020 та срібний призер Ріо-2016. Жану вперше за 8 років не вдалося вийти до фіналу Ігор.

 

Як повідомляла «УМ», за кілька годин до цього українські борці греко-римського стилю - 33-річний нардеп Жан Беленюк та 25-річний Парвіз Насібов вибороли право змагатися у півфіналі Олімпіади-2024 у Парижі.