Наліт на Тендрівську косу: ГУРівці знищили техніку і фортифікації окупантів

09:47, 07.08.2024

Спецпризначенці здійснили наліт на Тендрівську косу: знищили техніку, особовий склад і фортифікації окупантів та відійшли без втрат. (Скриншот з відео ГУР)

Спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР МО України 6 серпня реалізували операцію у північній частині Чорного моря.

 

Як інформує УМ, про це 7 серпня повідомив пресцентр ГУР Міноборони у Телеграм.

 

Як зазначається, вночі десантна група спецпризначенців висадилась на Тендрівській косі та знищила ворожу броньовану техніку, зокрема МТ-ЛБ, комплекс РЕБ противника, а також зруйнувала фортифікаційні укріплення росіян.

 

"Під час бою російські загарбники зазнали втрат серед особового складу - точна кількість уточнюється. Виконавши поставлене завдання, зокрема й секретну його частину, воєнні розвідники відійшли без втрат", - йдеться у повідомленні.

 

У ГУР додають, що це не перший успішний активний захід спецпризначенців ГУР на окупованій росіянами Тендрівській косі. Відповідні дії - лише частина масштабного плану Сил безпеки і оборони України, реалізація якого триває.

 

Зауважимо, що Тендрівська коса - це вузький острів завдовжки близько 65 км та завширшки до 1,8 км. Коса розташована у північній частині Чорного моря, неподалік українського Криму.

 

Нагадаємо, що раніше група українських спецпризначенців 73-го морського центру спеціальних операцій загинула біля Тендрівської коси.

 

 

Як повідомляла УМ, ГУР Міноборони провело успішну операцію: ударними дронами було вражено нафтокомбінат «Атлас» у Ростовській області рф уночі 3 серпня.