Українська компанія Skyeton виробляє дрони для ЗСУ в Словаччині

20:39, 05.08.2024

Raybird від Skyeton є одним із лише п'яти БПЛА у всьому світі з такими можливостями. (Фото Skyeton)

Українська компанія Skyeton розширила свою діяльність і виробляє дрони для Сил оборони на новому заводі в Словаччині.

 

Наразі, інвестиції в завод у Словаччині досягли $3,5 млн.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Defense Industry Europe.

 

Як відомо, компанія відома своїми системами Raybird, які перебувають на озброєнні Збройних Сил України з 2018 року.

 

Кожна система вартістю $1,2 млн включає три БПЛА, переносну наземну станцію управління, антенну систему, пускову установку, а також камеру, фотоапарат і радари.

 

Ці БПЛА можуть залишатися в повітрі протягом 28 годин, долати відстань до 2500 км і підніматися на висоту до 4500 метрів.

 

Raybird від Skyeton є одним із лише п'яти БПЛА у всьому світі з такими можливостями, але він економічно ефективніший, ніж його глобальні аналоги.

 

Виробництво на новому заводі в Словаччині розпочалося навесні 2024 року. Цей завод може виробляти 25 систем на рік, а після завершення інвестиційного раунду цю потужність планується збільшити в чотири рази.

 

В Україні потужності Skyeton можуть виробляти близько 100 систем на рік, але попит українських військ становить 140 систем на рік. Новий завод у Словаччині допомагає подолати цей розрив і пропонує стратегічну перевагу.

 

Зазначається, запуск заводу в Словаччині відкриває можливості для виходу на світовий ринок і розширення міжнародної клієнтської бази.

 

Як повідомляла «УМ», парк броньованих транспортних засобів ЗСУ поповнився ще одним зразком вітчизняної розробки: Міноборони кодифікувало та допустило до експлуатації у військах бронеавтомобіль «Джура»,  призначений для виконання різних тактичних завдань.