Заборона УПЦ МП: «слуги народу» обіцяють 150 голосів

17:12, 05.08.2024

У Раді порахували, що різні фракції нададуть більше 240 голосів. (facebook.com/verkhovna.rada.ukraine)

Лише 150 нардепів від правлячої фракції «Слуга народу» готові проголосувати за законопроєкт, який заборонять діяльність УПЦ МП в Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це розповів голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв у інтерв'ю "РБК Україна".

 

За словами нардепа, від "Слуг народу" за заборону релігійних організацій, повʼязаних із рф, проголосують щонайменше 150 депутатів, "і цього достатньо,  щоб законопроєкт пройшов у залі, разом з голосами інших фракцій і груп".

 

«Голоси є. Більше того, я вважаю, що це була помилка – відкласти це ще на декілька тижнів. Проголосувати можна було в той день або наступний... Ми порахували, що зі "Слуги народу" проголосує 150 людей точно... Як би важко не було, але 240, а то й більше голосів, точно є», - сказав народний обранець.

 

При цьому, він визнав, що серед "слуг" є група народних обранців, які виступають проти згаданого законопроєкту.

 

«Є і в нашій фракції, звичайно, група людей, які проти цього законопроєкту. У них різні мотиви. Але те, що відбувалось навколо законопроекту останнім часом, виходить за будь-які рамки. Бо вже і наші правоохоронці кажуть, що вони знають, що вдаються і до підкупу депутатів і так далі. Там дуже брудна гра йде», - сказав Потураєв.

 

Як повідомляла «УМ», у Раді обіцяли розглянути скандальний законопроєкт про заборону УПЦ Московського патріархату на наступному засіданні парламенту, орієнтовно в середині серпня.