Українські шаблістки фехтуватимуть за «золото» у фіналі Олімпіади

17:36, 03.08.2024

У поєдинку за золото наші шаблістки фехтуватимуть з представницями Республіки Корея. (Фото НОК України)

Жіноча збірна України з фехтування на шаблі перемогла команду Японії у півфіналі Олімпійських ігор-2024 і пробилася у фінал.

 

Відтак національна команда гарантувала собі медаль – золоту або срібну.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомлє НОК України в суботу.

 

«Українська команда у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Юлії Бакастової просто не залишила шансів у півфіналі представницям Японії і вийшла у фінал XXXIII Літніх Олімпійських ігор в Парижі», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що з дев'яти боїв підопічні Андреа Теренціо та Євгенія Стаценка програли лише один, але відігравшись і перевернувши рахунок з 17:20 на 25:22, вони лідерства більше не втрачали і лише нарощували оберти.

 

Ольга Харлан поставила для команди переможну крапку  -  45:32! 

 

 

У поєдинку за золото наші шаблістки фехтуватимуть з представницями Республіки Корея, яким вдалося взяти гору над першим номером посіву, господарками Ігор спортсменками Франції (45:36).

 

Матч за "золото" відбудеться о 21:00 за Києвом.

 

Змагання у жіночій командній шаблі — останні для України на Олімпійських іграх-2024. До них українки підходили, маючи вже у доробку одну нагороду: "бронзу" Ольги Харлан в особистій першості.

 

Найкраще досягнення українських шаблісток — золоті медалі у Пекіні-2008, де Харлан та компанія у фіналі здолали господарок Олімпіади — китаянок.

 

Як повідомляла «УМ», за пару годин до цього жіноча збірна України з фехтування на шаблі на чолі з Ольгою Харлан перемогла команду Італії у чвертьфіналі Олімпійських ігор-2024 та пройшла до фіналу.