«The Ukrainian Review»: у Києві презентували англомовний журнал про Україну для іноземців

09:09, 02.08.2024

Аналітичне англомовне друковане та цифрове видання «The Ukrainian review» – проєкт медіаволонтерів, які залучають до співпраці міжнародних та українських експертів, політиків, бізнесменів задля максимально об’єктивного висвітлення подій в Україні та (Фото: сайт МКІП)

В Києві 1 серпня було представлено проєкт державно-приватного партнерства з інформаційної безпеки та поширення інформації про Україну за кордоном — журнал «The Ukrainian review».

 

Як інформує УМ, про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України.

 

У пресконференції взяли участь заступник міністра інформаційної політики та культури Тарас Шевченко, представниця МЗС України Ніна Масол, керівник проєкту «The Ukrainian review» Володимир Савченко.

 

«Надзвичайно цінно, що ініціатива «The Ukrainian Review» є приватною. Ми завжди мали дуже активне громадянське суспільство, яке бере на себе відповідальність створювати інформаційні продукти, поширювати їх у світі. Особливо у час, коли ми потребуємо доносити світові правдиву інформацію про Україну. Видання має тісну співпрацю з МКІП, Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, МЗС. За такої співпраці успіх гарантований», — сказав заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

 

Керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики Ігор Соловей заявив, що у Центрі всіляко намагаються допомогти приватній ініціативі, базуючись на відповідному меморандумі. Там сподіваються, що амбітні плани будуть реалізовані, як за участі приватного сектору, так і за участі держави.

 

«Розповідати про Україну, про українців, про нашу героїчну боротьбу, доносити це до іноземної аудиторії — це необхідний елемент боротьби з російською пропагандою і забезпечення нашої інформаційної безпеки», — зазначив Ігор Соловей.

 

Керівник проєкту «The Ukrainian Review» Володимир Савченко розповів, чому вирішили створити цей журнал.

 

«Один із факторів, чому ми створили цей журнал. Коли ми активно допомагали та ще весною їздили за автівками за кордон, ми зрозуміли, що багато наших іноземних партнерів, які допомагають Україні, читали про війну в Україні зі світових медіаресурсів. Зокрема, це були і європейські, і арабські ресурси. Тоді ми придумали це видання. Це була наша волонтерська ініціатива», – розповів керівник Володимир Савченко.

 

Як зазначила Масол, МЗС у свою чергу готове співпрацювати з виданням для більш широкого його представництва на рівні закордонних дипломатичних установ України. За її словами, для наступного випуску видання готують інтервʼю з керівництвом МЗС, очільниками дипломатичних установ України за кордоном.

 

Наступний випуск журналу планується у вересні 2024 року.

 

Аналітичне друковане та цифрове видання «The Ukrainian review» — проєкт медіаволонтерів, які залучають до співпраці міжнародних та українських експертів, політиків, бізнесменів задля максимально об’єктивного висвітлення подій в Україні та світі.

 

Видання має діючий сайт та активно розвинуті соціальні мережі (X, Facebook, Instagram). Уже вийшло чотири друковані випуски журналу (загальним накладом до 10 000 примірників) англійською, німецькою та французькою мовами.

 

Нагадаємо, що раніше у Києві презентували інтернет-портал «Новини ветеранів», який має на меті поширювати інформацію про успішні ветеранські проєкти, заходи місцевих органів влади та ініціативи самих ветеранів і волонтерів. Про це автори проєкту розповіли на пресконференції «“Новини ветеранів” — портал про ветеранів і для ветеранів».

 

Як повідомляла УМ, Гордість за славну минувщину: у Києві презентували історію Конотопа козацьких часів.