Міст Патона у Києві потребує термінової реставрації – КМДА

18:30, 01.08.2024

Протягом 2 років не проведено жодних робіт для поліпшення стану споруди - міст Патона. (Фото з відкритих джерел)

Столична влада звернулася до Кабінету міністрів з вимогою невідкладно реставрувати міст Патона через річку Дніпро у Києві.

 

Адже за два роки на мосту не провели жодних робіт.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє КМДА у четвер.

 

«Міська влада звернулася до уряду з вимогою невідкладно реставрувати міст Патона через р. Дніпро для уникнення аварійних ситуацій.

 

Нагадаємо, за наполяганням уряду, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури місто передало міст імені Є.О. Патона для ремонту у проєкт «Велике будівництво», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що замовником цих робіт визначено Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області. І в січні 2023 року "Київавтодор" передав функції замовника Службі.

 

При цьому, столична адміністрація неодноразово зверталася до профільного Міністерства з проханням невідкладно вжити заходів із реставрації цього мосту. Однак протягом 2 років жодних робіт для поліпшення стану споруди не проведено.

 

Разом із тим, фахівці міського КП "Киїаватошляхміст" проводять цілодобовий моніторинг технічного стану споруди та виконують комплекс робіт з її експлуатаційного утримання.

 

Нагадаємо, що мости Метро та Патона в Києві потребують негайного ремонту, який може розпочатися, щойно запустять повноцінний рух Подільським мостом.

 

Як повідомляла "УМ", міст Метро капітально не ремонтувався з 1965 року, його планували ремонтувати за рахунок 60 млн євро кредитних коштів ЄБРР.