Щомісячний обіг сягав 40 мільйонів: в Україні ліквідовано міжрегіональний наркосиндикат, фото

15:23, 01.08.2024

Затримані наркоділки міжрегіонального синдикату. (Фото: скриншот відео Фейсбук Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України)

У Дніпропетровській та Запорізькій областях правоохоронці провели понад 30 санкціонованих обшуків та припинили діяльність двох нарколабораторій.

 

Члени цього міжрегіонального угруповання займалися виготовленням і збутом наркотиків та психотропів у великих масштабах; 15 учасникам злочинної організації слідчі повідомили про підозру.

 

Як інформує УМ, про це 1 серпня повідомив Департамент внутрішньої безпеки НПУ у Фейсбуці.

 

Для ліквідації діяльності зловмисників оперативники ДВБ разом зі слідчими ГСУ ДБР провели спецоперацію із залученням працівників відділу швидкого реагування ДВБ, поліції особливого призначення, спецпризначенців Нацполіції КОРД, ТОР та Tac Team патрульної поліції, кінологів й інших поліцейських Дніпропетровщини та Запоріжжя.

 

 

Зазначається, що діяльність наркосиндикату організував 50-річний мешканець Запоріжжя разом з двома своїми спільниками – мешканцями Синельникового району Дніпропетровщини. Лідери наркогрупи відповідали за безперервне виробництво і налагодження шляхів збуту наркотовару через підконтрольних дилерів або телеграм-канали.

 

До злочинної діяльності вони залучили більше десятка чоловіків, які відповідали за збут і рекламу наркотичних засобів і психотропних речовин. Одним з учасників злочинної організації був колишній правоохоронець. Як правило, заборонений товар переправляли замовникам через пошту або шляхом закладок. А щоб не потрапити у поле зору поліції – використовували криптогаманці та банківські картки, зареєстровані на третіх осіб.

 

 

Щодня спільники збували близько пів кілограма заборонених речовин. Відправки робили у різні куточки України. Щомісячний обіг наркотиків складав близько 40 мільйонів гривень.

 

 

Серед заборонених речовин, які збувались членами злочинної організації, були метамфетамін, гашиш, канабіс, пігулки екстазі, vape "HHC", солі PVP.

 

 

У фігурантів під час обшуків вилучили понад 20 кілограмів наркотиків та прекурсорів. А також приладдя для виготовлення та фасування наркотиків, банківські картки, гроші, чорнові записи, техніку та зброю.

 

 15 фігурантам вже оголошено про підозру – їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

 

Як повідомляла УМ, правоохоронці Донеччини безпідставно нарахували мільйони гривень бойових доплат підлеглим.