На Чернігівщині ліквідували п’ятьох російських офіцерів з центру ССО «Сенеж»

18:24, 31.07.2024

Українські спецпризначенці провели важку, кропітку і приховану операцію по знищенню російських офіцерів з Центру «Сенеж». (facebook.com/usofcom)

Українські спецпризначенці, які називають себе бійцями чернігівського Руху опору, ліквідували групу російських офіцерів-спецпризначенців 322-го Центру спеціальних операцій «Сенеж».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Мілітарний» з посиланням на  телеграм-канал «Корюківські партизани» у середу.

 

Зазначається, що елітні російські спецпризначенці були ліквідовані 28 липня в Семенівському районі Чернігівської області.

 

Окупанти з «Сенежу» потрапили у засідку під час виконання диверсійно-розвідувального завдання з мінування української території.

 

У результаті вогневого контакту з українськими спецпризначенцями п’ятеро росіян були ліквідовані.

 

За інформацією телеграм-каналу «ВЧК-ОГПУ» були ліквідовані гвардії капітан Ларіонов В’ячеслав Андрійович, гвардії майор Асанов Михайло Олександрович, гвардії капітан Солдаткін Віктор Юрійович, гвардії старший лейтенант Головченко Валерій Олександрович та гвардії майор Поспєлов Андрій Іванович.

 

«ВЧК-ОГПУ» повідомляє, що російські спецпризначенці потрапили у засідку через бажання начальника Центру полковника Мірошникова Дмитра Павловича вкотре знайти привід вислужитися перед командувачем ССО Валерієм Флюстіковим у надії отримати підвищення.

 

 

Про успішну ліквідацію ворожих офіцерів повідомив і журналіст Юрій Бутусов. На його думку, ця операція – це важливий успіх українських воїнів, який заслуговує найвищих державних нагород.

 

«Знищено на місці пʼять російських офіцерів- «Сенеж» комплектується повністю кваліфікованими офіцерськими кадрами, це еліта еліт ЗС РФ. Усі пʼять тіл залишились на місці бою, допомога до них не прийшла. Взяті цінні трофеї.

 

Російський спецназ заходить через кордон тільки після ретельної розвідки та з застосуванням дронів, радіоелектронної розвідки, і раніше жодної диверсійної групи росіян знищити у повному складі не вдавалось.

 

Ворог досвідчений, має перевагу у засобах розвідки, має високий рівень індивідуальної підготовки, добре маскується, обдумує маршрути своїх операцій і діє гнучко», - написав Бутусов.

 

За його даними, щоб впіймати на заході в Україну  диверсантів, треба було організувати якісну розвідку, аналіз даних, приховано організувати засідку або спостережний пост на ймовірних маршрутах, якісно підготувати бійців, забезпечити їх обладнанням для нічного та денного бою з спецназом, тривалий час полювати на ворога не сподіваючись на миттєвий успіх, діючи постійно приховано, і при тому зберігаючи боєздатність та готовність до миттєвого контакту.

 

«Важка, кропітка та неймовірно енерговитратна робота, але українські воїни це зробили, і ворогу вперше вдалось завдати важкі втрати.

 

Цей подвиг українських воїнів має бути відзначений як зразок правильної організації контрдиверсійноі боротьби, досвід розповсюджений по усьому кордону», - підсумував журналіст.

 

Зауважимо, що Центр «Сенеж» — одна з найпрофесійніших складових російських Сил спеціальних операцій.

 

Спецпризначенці центру проводили операції на Кавказі, Близькому Сході, в Африці та під час окупації Криму й повномасштабної російсько-української війни.

 

Пункт постійної дислокації розташований у Солнєчногорську Московської області на території військової частини 92154.

 

Як повідомляла "УМ", бійці Головного управління розвідки Міноборони України нанесли удар по позиціях російських військ у Сирії.