«Азовець» Олександр Іщенко помер у російському полоні

16:29, 31.07.2024

«Азовцю» Олександру Іщенку було 55 років. (zona.media)

Військовослужбовець бригади «Азов», 55-річний Олександр Іщенко, який понад два роки перебував у полоні, помер у російському СІЗО.

 

Як інформує Україна молода, про це пише російське видання Медиазона у середу.

 

Про смерть захисника, який служив у «Азові» водієм, стало відомо під час засідання Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону, яке розглядає справу Іщенка та ще 23 бійців-«азовців», захисників Маріуполя.

 

За даними ЗМІ, документів, які підтверджують смерть Іщенка, СІЗО надати суду ще не встигло. Точна дата і причина смерті поки що теж невідомі.

 

За словами адвоката Іщенка, наразі в суді чекають на документи із СІЗО про загибель Іщенка.

 

 

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими підтвердили факт смерті українця, але не уточнили деталей.

 

Зауважимо, Іщенко фігурує у фабрикованій загарбниками "справі" разом із іншими 23 українцями, двох з яких (Давида Касаткіна та Дмитра Лабінського) пізніше обміняли. Московити звинувачують їх у нібито причетності до "терористичної організації" та "спробі насильницького захоплення влади" на окупованій частині Донецької області.

 

«Азовцю» Олександру Іщенку було 55 років. Він народився в Маріуполі, його дружина розповіла, що Іщенко був моряком. Він повернувся з рейсу за кілька днів до російського вторгнення в Україну. Незабаром вступив до полку "Азов" і став водієм, пише "Медуза".

 

Потрапив у полон під час бойових дій у Маріуполі.

 

Як повідомляла «УМ», рідні загиблих та постраждалих «азовців» внаслідок теракту окупантів у Оленівській колонії два роки тому закликають Верховну Раду  заснувати день пам’яті.