Тиждень кошмарили: ГУР здобуло конфіденційні дані після кібератак рф

12:56, 31.07.2024

Хакери ГУР тиждень атакували фінсектор та урядові ресурси рф.

Протягом тижня кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони атакували фінансовий сектор і урядові ресурси Росії і здобули великий масив конфіденційних даних.

 

Як інформує УМ, про це повідомили інкогніто у розвідці.

 

За словами спеців, кіберфахівці ГУР уразили онлайн-сервіси головних російських банків включно із Центробанком, провайдерів телекомунікаційних послуг, національні платіжні системи, соціальні мережі та месенджери, урядові ресурси та десятки інших сервісів.

 

Зокрема, ураження зазнали ВТБ-Банк, Альфа Банк, СебрБанк, Райффайзен банк, РСХБ Банк, Ак «Барс», Росбанк, Газпромбанк, Т-Банк, іБанк, банк «Дом. РФ» та Банк Росії. В останній день атаки були також уражені ресурси Міноборони РФ, МВС та ФНС.

 

Усі атаковані ресурси в той чи інший спосіб були задіяні в підтримці або фінансуванні збройної агресії РФ проти України, наголосив співрозмовник.

 

"Станом на 19:00 30 липня росіянам так і не вдалося відновити належне функціонування провідних банківських та платіжних систем, роботу мобільних операторів, соціальних мереж та інтернет-провайдерів. Досі спостерігаються збої у роботі веб-ресурсів МО РФ, МВС та ФНС", - зазначили ГУРівці.

 

Також зауважили, що у результаті кібератаки мільйони користувачів в усіх регіонах РФ не могли скористатися інтернет-послугами.

 

У розвідці назвали цю операцію «прелюдією для більш цікавих подій».

 

Як повідомляла УМ, масштабна кібератака ГУР розпочалася вранці 23 липня. Внаслідок удару припинилася або значно ускладнилася робота платіжних систем у рф, мобільних додатків банків, особистих кабінетів, системи оплати послуг в громадському транспорті тощо.