Фіаско масованого штурму: окупанти кинули 57 одиниць бронетехніки на Курахівський напрямок

12:53, 30.07.2024

Окупанти вдруге кинули в наступ 57 одиниць бронетехніки, щоб прорвати оборону Таврійських десантників на Курахівському напрямку (Фото: скриншот з відео ДШВ)

У Донецькій області на Курахівському напрямку українські десантники з 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади відбили черговий масштабний штурм окупантів, до якого залучили 57 одиниць техніки.

 

Як інформує УМ, про це 30 липня повідомило командування  ДШВ у Телеграм  та у Фейсбуці

 

"Окупанти вдруге кинула в наступ 57 одиниць бронетехніки, щоб прорвати оборону Таврійських десантників на Курахівському напрямку – масований російський штурм знову зазнав фіаско

 

Лише упродовж одного дня задіяли 10 танків, 47 бойових броньованих машин з піхотою, 10 мотоциклів та 1 багі.

 

Попри шалену кількість ворожої техніки, усі намагання ворога вкотре були помножені на нуль: у ході бою наші воїни вразили 12 бойових броньованих машин, 8 російських танків, 9 мотобайків та багі. Знищено 36 окупантів, ще 32 — поранені", - сказано, зокрема, в повідомленідесантно-штурмових військ.

 

Також у ДШВ опублікували відео відбиття штурму.

 

Нагадаємо, що 24 липня воїни 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади повідомили, що відбили один з найбільших російських штурмів за весь час повномасштабної війни на Курахівському напрямку.

 

Тоді армія окупантів одночасно застосувала 11 танків, 45 бойових броньованих машин з десантом та 1 бойову машину підтримки танків "Термінатор".

 

Як повідомляла УМ, Зеленський відвідав командний пункт ССО поблизу Вовчанська.