Лазівка для шпигунів: Угорщина спростила умови вʼїзду для росіян і білорусів

10:33, 30.07.2024

Угорщина спростила умови вʼїзду для росіян і білорусів після візиту Орбана до Москви.

В’їзд для громадян росії та білорусі несподівано спростила членкиня ЄС Угорщина — громадян країн-ізгоїв включили до програми «національної карти», яку видають усім охочим працювати в Угорщині на два роки з можливістю продовжити її.

 

Як інформує УМ, про це повідомили видання Deutche Welle у Телеграм і видання RND.

 

На європейському рівні не проводять спеціальної перевірки власників «національної карти», що викликає занепокоєння в угорських сусідів.

 

Журналісти зазначають, що це дає можливість росіянам і білорусам без перешкод пересуватися територією Європейського Союзу, а також привезти свої родини — навесні угорський уряд заявив, що очікує прибуття понад 65 тисяч охочих працювати.

 

Це відбувається на тлі зростання російських гібридних атак на території Європи. Таким чином, є загроза того, що російські шпигуни можуть проникнути до ЄС і що Кремль спеціально переправлятиме росіян в Європу.

 

Програму «національної картки» в Угорщині розширили 8 липня, тобто після візиту премʼєра Угорщини Віктора Орбана до Москви — там вони з лідером РФ Володимиром Путіним, серед іншого, обговорювали війну в Україні та її «мирне врегулювання».

 

12 вересня 2022 року набуло чинності рішення Ради ЄС про призупинення дії спрощеного візового режиму з Росією, який діяв із 2007 року. Процес отримання віз до країн ЄС для росіян став значно тривалішим і дорожчим.

 

Як повідомляла УМ, Орбан допік ЄС: Польща пропонує Угорщині вийти з ЄС і НАТО.