Зеленський відвідав командний пункт ССО поблизу Вовчанська

14:45, 29.07.2024

Бійці ССО та військово-політичне керівництво вшанували пам'ять полеглих воїнів. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський відвідав передовий командний пункт Сил спеціальних операцій ЗСУ поблизу міста Вовчанськ на півночі Харківщини у понеділок.

 

Глава держави відзначив військових державними нагородами з нагоди свята – Дня ССО.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента.

 

Верховний Головнокомандувач наголосив, що бійці ССО воюють на найгарячіших ділянках фронту – успішно проводять спецоперації та виконують завдання.

 

 

«Хочу вам подякувати за ваші героїчні операції як у тилу ворога, так і під час захисту й деокупації наших територій, міст і сіл, починаючи від захисту ДАПу в 2014 році, потім Гостомель, Херсонщина й операція на Харківщині. Бережіть, будь ласка, себе.

 

Сьогодні ви на цьому напрямку, він, напевно, один із найскладніших. Уся країна на вас розраховує, ми точно переможемо», – сказав президент.

 

 

Глава держави відзначив військових державними нагородами, зокрема двох Героїв України, а 142-му навчально-тренувальному центру ССО присвоїв почесне найменування «імені генерал-хорунжого Всеволода Змієнка».

 

 

Також президент Володимир Зеленський та Головнокомандувач ЗСУ Олександр заслухали доповідь командувача Сил спецоперацій Олександра Трепака щодо стратегії розвитку ССО та виконаних і запланованих завдань.

 

Бригадний генерал Трепак розповів про три основні напрями діяльності ССО: психологічні операції та некінетичні дії, рух опору на тимчасово окупованих територіях та дії підрозділів спецпризначення.

 

 

Також обговорили подальше реформування та розвиток спроможностей ССО згідно із сучасними викликами та з використанням найкращого світового й вітчизняного досвіду, набутого з 2014 року.

 

Як повідомляла «УМ», у День медика президент відзначив державними нагородами 28 медиків ЗСУ і Державної прикордонної служби та двом присвоїв почесне звання заслуженого лікаря.