Українські тенісистки на Олімпіаді: Світоліна здобула перемогу, Калініна – знялась із змагань

16:33, 28.07.2024

Ангеліна Калініна мала розпочати виступи на Олімпіаді ще в перший змагальний день. (Фото НОК України)

Українська тенісистка Еліна Світоліна (WTA №31) здобула перемогу над японкою Моюку Учідзіму (WTA №66) у двох сетах.

 

Рахунок — 6:2 та 6:1.

 

Як інформує УМ, про це 28 липня повідомили на офіційному сайті Олімпіади.

 

Поєдинок тривав 1 годину 2 хвилини. Гра розпочалася не на користь Еліни — перший брейкпойнт за рахунку 1:1 був за японкою.

 

Однак Світоліна швидко зуміла взяти матч під свій контроль і перемогти.

 

У наступному колі Світоліна зіграє проти переможниці пари Джессіка Пегула (США) — Вікторія Голуба (Швейцарія).

 

                                                  Еліна Світоліна в матчі з Учудзімою.

 

А ось інша українська тенісистка Ангеліна Калініна знялася з Олімпійських ігор-2024 через хворобу, повідомляє Національний олімпійський комітет України.

Через дощ та негоду, яка була в Парижі 27 липня, у тенісистки піднялася температура.

 

«На жаль, вчора довго перебували на кортах, очікуючи на початок змагань. Весь цей час ішов дощ, і сьогодні вранці я відчула біль у горлі. Звичайно, дуже засмутилася, адже зіграти на Олімпіаді і представляти свою країну, особливо в такий складний час, — це була велика мрія і честь для мене. Але все ж вирішили не ризикувати, щоб не було ускладнень», — пояснила спортсменка.

 

Ангеліна Калініна мала розпочати виступи на Олімпіаді ще в перший змагальний день, однак через дощ усі поєдинки на відкритих кортах перенесли на 28 липня. Не змагалися також інші українські тенісистки — Даяна Ястремська та Марта Костюк.

 

Сьогодні ж Калініна мала зіграти в першому матчі проти Аранчі Рус з Нідерландів, однак замість неї гратиме австралійка Олівія Гадекі.

 

До складу збірної України на Олімпіаду Калініна потрапила, отримавши дозвіл від Міжнародної федерації тенісу. Вона не виконала необхідної умови щодо достатньої кількості матчів за національну команду в олімпійський цикл.

 

Нагадаємо, що Олімпіада-2024 проходить у Парижі з 26 липня до 11 серпня. Цьогоріч в України найменше представництво в історії держави — лише 139 атлетів, якщо врахувати зняття тенісистки Ангеліни Калініної через хворобу.

 

 За видами спорту українці найкраще представлені в легкій атлетиці — там аж 25 спортсменів. У важкій атлетиці та бадмінтоні — лише по одному.

 

Як повідомляла УМ, жіноча збірна України з академічного веслування вийшла у перший фінал на Олімпійських іграх-2024.

 

Такж напередодні Олімпійська збірна України (U23) здобула першу історичну перемогу над збірною Марокко у футбольному турнірі Ігор-2024