Кінорежисер Олег Фіалко помер на 79 році життя

13:33, 28.07.2024

Олег Фіалко мав дві освіти – кінознавчу і режисерську, а ще – був по-справжньому артистичним. (Фото: Фейсбук Sergiy Trymbach)

Український кінорежисер та сценарист Олег Фіалко помер на 79 році життя.

 

Його життя забрала хвороба, з якою режисер довго боровся за кордоном.

 

Як інформує УМ, про це 28 липня у Facebook повідомив колишній голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач.

 

"Надсумна новина - пішов з життя кінорежисер Олег Фіалко (1946-2024). Місяць тому йому виповнилось 78 літ. Він хворів, довго і важко. Опинився на чужині, де знайшлися добрі люди і допомогли.

 

Та болячки все ж взяли гору. 78 - начебто й немало, одначе поважний вік з Олегом не в'язався. Він завжди виглядав людиною, зарядженою жити по-молодому. Мав дві освіти - кінознавчу і режисерську, а ще був по-справжньому артистичним", - зазначив Тримбач.

 

 

Олег Фіалка розпочинав кар'єру на кіностудії імені Довженка 1973 року. Пізніше став секретарем Спілки кінематографістів України. Мав звання Заслуженого діяча мистецтв України та належав до кореспондентів Національної академії мистецтв України.

 

Найвідомішими його роботами вважають картини "Повернення Баттерфляй", "Пробивна людина", "Єралашний рейс", "Біч Божий" та інші.

 

Як повідомляла УМ, письменник і видавець Дмитро Капранов помер у віці 56 років.