«Бавовна» на Курщині: вночі дрони «підсмажили» нафтобазу

11:51, 28.07.2024

Уночі дрони атакували Росію. У Курській області горіла нафтобаза. (Фото: Телеграм Алексей Смирнов)

Росію в ніч на 28 липня атакували дрони: зокрема, удару зазнала нафтобаза в Курській області РФ, там загорілися три резервуари з паливом. Постраждалих немає.

 

Як інформує УМ, про це 28 липня заявив губернатор Курської області Олексій Смирнов та BAZA у Телеграм.

 

Який саме обʼєкт атакували дрони, влада офіційно не повідомляє. Однак місцеві телеграм-канали стверджують, що вночі горіла саме нафтобаза ТОВ «Польова» в селі Польова Курського району. Її вже атакували в лютому — тоді загорілися два резервуари з дизельним пальним — на 1 000 кубометрів і на 400.

 

Міноборони рф заявляє про збиття двох безпілотників літакового типу над Курською областю і пʼяти дронів — над Бєлгородською. Ще два БпЛА російська ППО нібито збила близько сьомої ранку над Нижньогородською областю.

 

Через падіння уламків збитого безпілотника у селищі Медвенка в Курській області спалахнула пожежа в одному будинку. Губернатор області повідомив, що вогонь загасили, постраждалих немає.

 

Натомість у місті Суджа Курської області коптер скинув вибухівку на житловий будинок. Через це місцева жителька отримала поранення, її госпіталізували.

 

Як повідомляла УМ, у Криму ЗСУ вразили аеродром, на Житомирщині та Чернігівщині ворог атакував енергооб'єкти.