На Сумщині не фіксують розгортання додаткових сил ворога поблизу кордону – ДПСУ

19:40, 27.07.2024

Прикордонники за допомогою розвідувальних БпЛА оперативно отримують інформацію про позиції та рух ворожих військ. (Фото ДПСУ)

Російські війська наразі не розгортають додаткові сили поблизу кордону із Сумською областю.

 

Також не фіксується дій щодо розширення зони активних бойових дій у цьому регіоні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає Укрінформ в суботу.

 

Щодо ситуації вздовж кордону на Чернігівщині та Сумщині він зауважив, що тут зберігається високий рівень обстрілів з боку росії.

 

«Чернігівщина, Сумщина – це щоденні обстріли, як і Харківщина. Більшість обстрілів, якщо порівнювати Чернігівську і Сумську області, припадає на Сумщину. Тут ворог використовує і артилерію, і авіацію, а також ударні дрони для того, щоб здійснювати удари по території України.

 

Більшість з них припадає саме по населених пунктах, через що можу сказати, що Росія продовжує підтверджувати свій статус країни-терористки, адже цілить по мирних людях», - зазначив речник.

 

Пан Демченко також зауважив, що ворог наразі не розгортає додаткові сили поблизу кордону з Сумською областю:

 

«Якихось дій, які б росія могла вчиняти щодо розгортання або розширення зони активних бойових дій у напрямку Сумської області, на цей час ми не фіксуємо».

 

Крім того, речник ДПСУ зазначив, що біля кордону з Білоруссю ситуація незмінна, переміщення білоруських військ не фіксується.

 

«У напрямку кордону з Білоруссю ситуація незмінна, за останній час не бачимо такої суттєвої загрози, ми не бачимо і переміщення поряд нашого кордону з того боку, але продовжуємо бути пильними, бо маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій», - наголосив він.

 

Як повідомляла "УМ", невелике село Липці Харківської області, що за 10 км від кордону ворог нещадно закидає авіабомбами та обстрілює з артилерії.