Кремль побоюється перемоги Гарріс на виборах у США - The Washington Post

12:46, 27.07.2024

Ймовірна перемога Камали Гарріс розчарує диктатора путіна. (Коллаж washingtonpost.com)

Для багатьох представників російської еліти, які стежать за відносинами між Москвою та Заходом, стала несподіваним ударом раптова відмова Джо Байдена від участі у президентських перегонах у США.

 

Адже на відміну від Байдена, який, попри значну військову та фінансову підтримку України, розглядається як передбачуваний та обережний гравець, пані Гарріс є менш відомою в росії й викликає у Кремля значну тривогу.

 

Як інформує Україна молода, про це пише The Washington Post в суботу.

 

Зазначається, що за оцінкою аналітиків і російських чиновників, Байден у разі участі у перегонах міг створити для республіканців підґрунтя для можливого переобрання Дональда Трампа, що відкрило б Кремлю вікно можливостей для врегулювання конфлікту в Україні на умовах московитів.

 

Зокрема, Тетяна Станова, засновниця російської політичної консалтингової компанії R.Politik, зазначила, що ймовірна перемога Камали Гарріс у президентських виборах стане великим розчаруванням для Кремля, оскільки "всі можливості для переговорів закриються".

 

Російська еліта вважає, що Трамп, завдяки своїй прихильності до «авторитетних лідерів, включаючи путіна», а також критичному ставленню до ЄС і НАТО, міг би сприяти легшому досягненню компромісу щодо України.

 

Трамп неодноразово стверджував, що міг би завершити війну в Україні "за один день", що, на думку Кремля, могло б призвести до поступок з боку Києва.

 

Видання також зауважує, що відмова Байдена від участі у виборах стала вже другим неприємним сюрпризом для московії у західній політиці після поразки на французьких парламентських виборах правого "Національного об'єднання", яке підтримувала рф.

 

Як повідомляла «УМ», колишній президент США Барак Обама і його дружина Мішель офіційно підтримали кандидатку на посаду президента від демократів Камалу Гарріс.