Український кінопродюсер Артем Колюбаєв розповів про важливість розвитку української кіноіндустрії під час війни

19:52, 26.07.2024

Кінопродюсер і волонтер Артем Колюбаєв.

В умовах повномасштабної війни всі зусилля та кошти держави йдуть на підтримку оборони та розвиток військово-промислового комплексу країни. Культура, мистецтво та кіно помилково і несправедливо виходять на другорядний план. Хоча мають важливу місію в умовах бойових дій – від підтримки морально-психологічного стану українців, фіксації подій сучасної війни, злочинів Кремля та навіть підтримки економіки.
 
Про важливість розвитку кіноіндустрії в умовах воєнного стану в Україні розповів відомий кінопродюсер Артем Колюбаєв, який одночасно з активною волонтерською діяльністю, підтримує українське кіно. 
 
«В умовах війни підтримка українського кіно має надзвичайне значення з кількох причин. Кіно є потужним засобом збереження національної ідентичності та культурної спадщини. Воно допомагає розповісти світу про унікальні аспекти української культури, історії та боротьби за незалежність. Завдяки цьому ми краще знаємо свою історію, передаємо ці знання молодому поколінню українців і транслюємо ці факти та події світові, який формує образ нової України, яка бореться за свою незалежність та свободу, заслуговує на повагу та підтримку», — зазначає кінопродюсер Артем Колюбаєв. 
 
Українське кіно, на думку Колюбаєва, може стати важливим інструментом психологічної підтримки для громадян країни. В умовах війни люди потребують моральної підтримки та натхнення. Кінофільми, які відображають силу духу, мужність та єдність українського народу, можуть надихати і об'єднувати націю. Адже можливість подивитися українське кіно є в кожного українця, незалежно від того,  де він опинився через війну, в Україні чи далеко за її межами. 
 
Крім того, розвиток кіноіндустрії створює нові робочі місця та підтримує економіку, а це важливий фактор в умовах випробування, яке проходить ця сфера під час війни. Багато українців через бойові дії залишились без житла, роботи і були змушені виїхати з рідних міст. Представники творчих професій, які були задіяні у кіновиробництві, потребують роботи, щоб і надалі забезпечувати свої сімʼї і робити внесок у наближення перемоги України.
 
Інвестиції у кіно допомагають розвивати інфраструктуру, забезпечують зайнятість для багатьох фахівців та сприяють розвитку суміжних галузей.
 
Артем Колюбаєв спрямував свою діяльність на створення високоякісних фільмів, які не лише розважають, але й змушують задуматися над важливими соціальними та політичними питаннями. 
 
Колюбаєв активно підтримує українських режисерів, сценаристів та акторів, створюючи умови для реалізації їхніх творчих ідей, адже це важлива справа, особливо в умовах війни, для збереження та популяризації української культури.