Очільник «Київського метрополітену» Вигівський сидітиме під домашнім арештом

12:55, 25.07.2024

В.о. начальника КП "Київський метрополітен" Віктор Вигівський (facebook.com/kyivmetro)

Виконувач обов'язків начальника КП «Київський метрополітен» Віктор Вигівський перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом два місяці.

 

Такий запобіжний захід йому обрав суд.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прокуратура Києва у четвер.

 

Зазначається, що в рамках провадження щодо підтоплення тунелів між станціями "Деміївська" та "Либідська" судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту головному інженеру КП "Київський метрополітен", підозрюваному у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків.

 

"Також ухвалою суду підозрюваному заборонено спілкування зі свідками та іншим підозрюваним у кримінальному провадженні. Крім того, він має здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон. Строк дії запобіжного заходу - до 23.09.2024 року", - йдеться в повідомленні.

 

Іншому підозрюваному - начальнику служби колії, тунельних споруд і будівель КП "Київський метрополітен" обиратиме запобіжний захід Подільський районний суд Києва 25 липня о 14.30.

 

"Головного інженера КП "Київський метрополітен", який зараз виконує обов’язки начальника КП, підозрюють у неналежному виконанні посадових обов’язків, що призвело до розгерметизації тунелю, наявності тріщин у стінах тунелю та його подальшого підтоплення на ділянці київського метро між станціями "Деміївська" та "Либідська", - нагадали у прокуратурі.

 

Як повідомляла "УМ", напередодні двом посадовцям «Київського метрополітену» повідомили про підозру через підтоплення тунелів між станціями «Деміївська» та «Либідська».