150 тисяч за перетин кордону: на Одещині затримано групу «ухилянтів»

13:31, 24.07.2024

Прикордонники на Одещині виявили вісьмох «незаконних туристів». (Фото: сайт ДПСУ)

Вісьмох "незаконних туристів", які намагались перетнути державний кордон із Молдовою виявили українські прикордонники.

 

Як інформує УМ, про це 24 липня повідомили на сайті Держприкордонслужби.

 

Як зазначається, двох водіїв та шістьох їхніх пасажирів прикордонники зупинили в Подільському районі, неподалік кордону з Придністровським регіоном Молдови.

 

З’ясувалося, що водії діяли за чіткими вказівками організатора – адміністратора телеграм-каналу, який координував незаконну операцію. За свої послуги з доставки водії мали заробити по 7 тисяч гривень з кожного пасажира. А організатор, у разі вдалої оборудки, мав отримати від 130 до 150 тисяч гривень з "клієнта".

 

"Однак вояж передчасно завершився за декілька кілометрів до кордону. Усіх учасників незаконного трансферу затримали", - розповіли в ДПСУ.

 

Нині вирішується питання щодо вручення водіям підозр про вчинення кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 КК України. Стосовно шістьох їхніх пасажирів складено протоколи про адмінправопорушення за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП, їхню долю вирішить суд.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна веде офіційний діалог з Молдовою щодо повернення в Україну чоловіків призовного віку, які незаконно перетнули кордон та перебувають у Молдові.

 

Як повідомляла УМ, поблизу Придністров'я затримали 27 чоловіків-ухилянтів.