Справедливий мир в Україні відповідає стратегічним інтересам Китаю – Кулеба

12:29, 24.07.2024

Кулеба в Китаї заявив, що Росія поки не готова вести переговори доброчесно. (Фото: сайт МЗС України)

У Китаї міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з міністром закордонних справ КНР Ван Ї, де розповів йому, що Україна готова вести переговори з РФ, але такої готовності немає з російського боку.

 

Як інформує УМ, про це 24 липня повідомили на сайті МЗС України.

 

"Дмитро Кулеба довів послідовну позицію України, яка полягає в готовності вести переговорний процес з російською стороною на певному етапі, коли Росія буде готова вести переговори доброчесно, але наголосив, що наразі такої готовності з російського боку не спостерігається", - сказано, зокрема, в повідомлені МЗС.

 

Кулеба зустрівся з Ван Ї 24 липня в Гуанчжоу.

 

Головною темою обговорень став пошук шляхів припинення російської агресії та можливої ролі Китаю у досягненні миру: "Переконаний, що справедливий мир в Україні відповідає стратегічним інтересам Китаю, а роль Китаю як глобальної сили миру є важливою".

 

Кулеба заявив, що "російська агресія зруйнувала мир і загальмувала розвиток, а кожен новий день війни тягне за собою нові порушення гуманності та подальшу ерозію справедливості. Тому потрібно завершити війну проти України, відновити мир і прискорити відновлення нашої держави".

 

Окремо він розповів Ван Ї про результати саміту миру в Швейцарії.

 

Кулеба також нагадав, що нещодавно Україна розпочала переговори про вступ до Європейського Союзу.

 

Як повідомляла УМ, Орбан та Сі Цзіньпін у Пекіні обговорили війну рф проти України.