Уряд Шмигаля схвалив Стратегію продовольчої безпеки до 2027 року

16:15, 23.07.2024

Україна і далі зможе годувати себе та країни, які гостро потребують продовольства.

Кабінет Міністрів України схвалив Стратегію продовольчої безпеки України на період до 2027 року.

 

Як інформує УМ, про це 23 липня повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів України у Верховній Раді Тарас Мельничук.

 

"Схвалено Стратегію продовольчої безпеки України на період до 2027 року, метою якої є визначення цілей, основних напрямів та завдань державної політики із забезпечення продовольчої безпеки як напряму забезпечення національної безпеки України”, - написав Мельничук.

 

Крім того, уряд затвердив операційний план заходів з реалізації Стратегії продовольчої безпеки України на період до 2027 року.

 

Під час засідання уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на трьох ключових цілях даної стратегії, повідомляє Урядовий портал.

 

«Перша — стимулювати розвиток аграрного виробництва й наповнити продовольчий ринок. Друга — забезпечити доступність продовольства для усіх груп населення. Третя ціль — посилити безпекову складову й усунути загрози. Це, зокрема, стосується формування держрезерву, відновлення товарних ланцюгів, розмінування сільгоспземель, адаптації до змін клімату тощо», — сказав Шмигаль.

 

Як зазначив очільник уряду, зараз тривають треті жнива під час повномасштабної війни. Аграрії вже намолотили понад 15 млн тонн зернових та олійних культур.

 

«Україна і далі зможе годувати себе та країни, які гостро потребують продовольства. Ми зберігаємо статус одного з гарантів глобальної продовольчої безпеки. Так буде і надалі», — підкреслив Прем’єр-міністр.

 

Додамо, що дещо раніше Міністерство аграрної політики та продовольства розробило проєкт Стратегії продовольчої безпеки України, згідно з яким має намір у середньостроковій перспективі довести потенціал виробництва вітчизняної агропродукції до 200 млн тонн, а зернових і олійних культур - до 150 млн тонн.

 

Як повідомляла УМ, уряд Шмигаля планує колосально збільшити податки.