Камала Гарріс балотуватиметься у президенти замість Байдена

00:29, 22.07.2024

Камала Гарріс планує стати наступницею Джо Байдена у Білому домі. (Фото Офісу президента/x.com/JoeBiden)

Віце-президентка США Камала Гарріс сповнена рішучості виграти номінацію від Демократичної партії на посаду президента США після того, як Джо Байден відмовився від участі у виборах.

 

Нинішній господар Білого дому одразу підтримав пані Гарріс як кандидата від демократів.

 

Як інформує Україна молода, відповідну заяву віце-президентки наводить The New York Times в ніч на понеділок.

 

«Для мене велика честь отримати підтримку президента, і я маю намір заслужити і виграти цю номінацію.

 

До дня виборів залишилося 107 днів. Разом ми будемо боротися. І разом ми переможемо», - заявила вона.

 

Камала Гарріс також прокоментувала відмову Байдена від подальшої участі у президентських перегонах:

 

«Цим самовідданим і патріотичним вчинком президент Байден робить те, що він робив протягом усього свого життя: ставить американський народ і нашу країну понад усе.

 

Видатна спадщина досягнень (Байдена – Ред.) не має собі рівних у сучасній американській історії, перевершуючи спадщину багатьох президентів, які перебували на посаді два терміни».

 

Зауважимо, що у неділю ввечері Джо Байден заявив про вихід із президентських перегонів.

 

«Для мене було найбільшою честю мого життя бути вашим президентом. І хоча я мав намір балотуватися на другий термін, та я вважаю, що в інтересах партії та країни буде краще, якщо я відійду (від перегонів) і зосереджуся виключно на виконанні обов'язків президента до кінця мого терміну».

 

 

Він також підтримав Камалу Гарріс як кандидата від Демократичної партії. Байден не може самостійно обирати кандидата у разі свого виходу з перегонів. Однак є малоймовірним, що партія виступить проти його пропозиції – у тому числі зважаючи на дуже малий часовий проміжок для ухвалення рішення.

 

Нового кандидата від демократів має формально обрати з’їзд партії, що відбудеться 19-21 серпня. Однак через особливості законодавства та малий час кампанії узгоджений кандидат буде оголошений раніше.

 

Водночас кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп вже зробив скандальну заяву: мовляв, чинний президент Джо Байден, який у неділю заявив про вихід із виборчих перегонів, ніколи не був придатний до посади президента.

 

Як повідомляла «УМ», днями Трамп вкотре пообіцяв покласти край війні в Україні після телефонної розмови з президентом України Зеленським.