Воювали на боці ЗСУ: у Грузії викликають добровольців на допит

10:40, 21.07.2024

Один із грузинських добровольців, що воював на боці України, а зараз потерпає від влади Грузії. (Фото: SOVA)

Про виклики на допит у Службу державної безпеки (СДБ) Грузії заявили грузинські добровольці, які брали участь у бойових діях на боці України у війні проти рф.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання Sova.

 

Зокрема, стало відомо, що у Тбіліському міському суді опитали Лашу Чігладзе, активіста "Антиокупаційного руху", який брав участь у бойових діях в Україні.

 

"Мені сказали, що рік тому було розпочато слідство у зв'язку з державним переворотом, і були якісь запитання про це... (Запитували), коли виїхав, коли приїхав з України. Були загальні запитання", – сказав Чігладзе.

 

Адвокат назвав справу політичною.

 

"Зазначена справа абсурдна, не має жодного відношення до закону, і Лашу сьогодні викликали тому, що він боровся в Україні проти Росії", – заявив Ткешеладзе.

 

Проурядовий телеканал Imedi повідомляє, що Чігладзе проходить у справі про змову з метою повалення влади.

 

Крім того, про виклик на допит повідомив ще один грузинський доброволець Надим Хмаладзе.

 

"Мене, Надима Хмаладзе, СДБ викликає за статтями про державний переворот і тероризм", – зазначив він у соцмережах.

 

Напередодні публікували дані опитування, які свідчать, що більшість громадян Грузії вважають головним ворогом своєї країни Росію, причому в порівнянні з попередніми роками цей показник зріс.

 

Результати опубліковані в той момент, коли партія влади "Грузинська мрія" поступово зближується з Росією – зокрема нібито планує відновити дипломатичні відносини, а також переймає риторику Москви стосовно війни в Україні та Заходу.

 

Як повідомляла УМ, Євросоюз призупинив процес інтеграції Грузії.