Росіяни атакували Київ «новим» дроном, фото

09:33, 21.07.2024

Дрон невстановленого типу та російський БпЛА ZALA 421-20, (Фото: Defense Express)

Новий невідомий дрон у ніч на суботу атакував Київ: він рухався на дуже низькій висоті у 20-30 метрів і пройшов у офіційних повідомленнях, як "БПЛА невстановленого типу".

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання Defense Express.

 

Із фотографії уламків невстановленого дрона видно, що він дійсно дуже сильно відрізняється від Shahed-136.

 

"Більше того, було уточнено, що він рухався на надмалій висоті 20-30 метрів. А останнє прямо говорить, що скоріш за все, мова йде дрон камікадзе.

 

Також з власних джерел Defense Express отримав додаткові фото цього збитого дрона. З огляду на них мова йде про БПЛА з можливим розмахом крила у понад 4 метри, оперенням на балках, штовхаючим гвинтом та фюзеляжем квадратного профілю".

 

 Експерти зазначили, що безпілотник нагадує російський ZALA 421-20, який має певні схожі риси. Але цей БПЛА належить до розвідувальних, а тому навряд би летів на такій малій висоті. Більше того, дрони цього типу малорозповсюджені та навряд ще виробляються, бо просувати цей дрон ZALA почала ще на початку 2010-х років, а зараз він не фігурує навіть у каталозі продукції компанії.

 

Наразі рештки цього дрона досліджують. Його можливості, особливості, а також виробник і компоненти з яких він зібраний будуть встановлені найближчим часом.

 

Як повідомляла УМ, рашисти вгатили по центру Чугуєва, є поранені й руйнування.