Вбивство Фаріон: МВС та СБУ досліджують всі версії

14:35, 20.07.2024

Слідчі працюють на місці вбивства Ірини Фаріон у Львові. (Фото з відкритих джерел)

Слідчі МВС та СБУ досліджують всі версії умисного вбивства мовознавиці та ексдепутатки Ірини Фаріон, включно з тією, що має «російський слід».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив президент Володимир Зеленський у соцмережах у суботу.

 

«Зранку вже були нові доповіді міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка та керівника Служби безпеки України Василя Малюка щодо розслідування вбивства Ірини Фаріон.

 

Відпрацьовуються всі доступні камери спостереження, триває опитування свідків, обстежується територія кількох районів. Досліджуються всі версії, включно з тією, що веде в росію», - написав глава держави.

 

Зеленський додав, що міністр внутрішніх справ, заступники Генерального прокурора та керівників Національної поліції й СБУ перебувають у Львові.

 

Водночас, МВС України повідомляє, що слідчі намагаються встановити деталі щодо особи вбивці Ірини Фаріон

 

Під час брифінгу у Львові глава МВС Ігор Клименко повідомив, що у слідства наявні дані про те, що підозрюваний кілька днів перебував біля будинку Ірини Фаріон у визначений час.

 

«Ми перевіряємо всю інформацію, працюємо зі свідками, звертаємось до всіх, хто може надати слідству додаткову інформацію. Хочу подякувати людям, які цю інформацію вже надали», — зазначив міністр внутрішніх справ.

 

За його словами, на місці злочину знайшли гільзу. Після проведення судово-медичної експертизи слідчі матимуть додаткові відомості.

 

На цей час слідство розглядає кілька версій вбивства Ірини Фаріон. Основними версіями злочину є громадська та політична діяльність, особиста неприязнь. Слідчі перевіряють й інші версії та мотиви злочину, зокрема замовне вбивство. 

 

Як повідомляла «УМ», професорка, колишня народна депутатка Ірина Фаріон померла у реанімації лікарні після скоєного на неї замаху у Львові в ніч на 20 липня.

 

Кілера, який стріляв у Фаріон, бачили свідки: він був у рукавичках і зброя була без глушника.