Україна зможе вистояти і без підтримки США – Блінкен

11:56, 20.07.2024

Ентоні Блінкен зробив неоднозначну заяву. (facebook.com/statedept)

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що Україна зможе вистояти у війні з росією завдяки підтримці інших західних союзників, навіть без підтримки Вашингтону.

 

Такий прогноз він зробив відповідаючи на питання чи позначиться зміна політики ймовірного нового президента США щодо України на полі бою з росією.

 

Як інформує Україна молода, про це пише Associated Press.

 

Зокрема, пан Блінкен під час виступу на Аспенському безпековому форумі чи не вперше прямо прокоментував можливість перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у листопаді і наслідки цього для підтримки України.

 

Держсекретар зазначив, що будь-яка нова американська адміністрація повинна буде зважати на потужну двосторонню підтримку України у Конгресі.

 

Блінкен сказав, що, звісно, кожна адміністрація може провадити власну політику, але й нагадав про безпекові угоди, які підписали з Україною. окрім Штатів, понад 20 країн та Євросоюз.

 

"Якби ми відступили від цього… Підозрюю, що це можливо, але, на щастя, є ще понад 20 країн, які роблять те саме", – сказав держсекретар.

 

На його думку, сама Україна йде курсом, який забезпечує, що вона "стоятиме на ногах у військовому, економічному та демократичному сенсі".

 

Як повідомляла «УМ», кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп вкотре обіцяє покласти край війні рф проти України. Таку заяву він зробив "як наступний президент США" невдовзі після телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським.