Задля збереження життя військових: ЗСУ відійшли від позицій в Урожайному

13:19, 18.07.2024

Траса, вздовж якої точилися бої за Урожайне.

На Донеччині українські захисники відійшли з Урожайного : російська армія вщент розбила селище і зруйнувала позиції українських військових, тож аби зберегти особовий склад, командування ухвалило це непросте рішення.

 

Як інформує УМ, про це 18 липня повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин у коментарі "Суспільне Донбас".

 

"Сили оборони через те, що ворог зруйнував в Урожайному майже все, відійшли на інші позиції.

 

Було ухвалено рішення. Для збереження життя і здоров'я наших військовослужбовців, які тримали там оборону.

 

Сам населений пункт також практично повністю знищений ворожими обстрілами. Позиції українських захисників були зруйновані, і тримати там особовий склад було загрозою для життя наших військових", - повідомив речник.

 

За словами Волошина, армія рф не рахується із втратами: "Для досягнення успіхів і якихось перемог у зруйнованих населених пунктах і селищах противник щодня несе чималі втрати. Вони тільки не одну сотню вбитими становлять, а результат - зруйнований населений пункт і навколо нього купа трупів російських солдатів, які вже не повернуться до своїх рідних додому".

 

Він також додав, що українські військові контролюють ситуацію на тому напрямку.

 

Нагадаємо, що 14 липня, за даними аналітиків DeepState, стало відомо, що росіяни окупували селище Урожайне на Донеччині.

 

Сили оборони звільнили селище Урожайне в ході літнього контрнаступу на півдні Донецької області у 2023 році.

 

Урожайне відноситься до Великоновосілківської селищної військової адміністрації Волноваського району Донецької області. Населений пункт перебував в окупації з березня 2022 року.

 

Як повідомляла УМ, українські війська звільнили Урожайне.