Режим путіна готує росіян до тривалої війни на десятиліття

11:21, 18.07.2024

російські загарбники розуміють лише мову сили. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Кремль і російська пропаганда готують громадськість у рф до довготривалої війни в Україні ще на 10 років.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) у четвер.

 

Зазначається, що разом із підготовкою громадськості до тривалої війни, Кремль обіцяє, що росія досягне своєї мети зі знищення української державності впродовж десятиліття, йдеться у звіті.

 

Експерти ISW звертають увагу на коментар заступника голови Ради безпеки рф Дмитра Медведєва під час інтерв’ю російському виданню «Аргументи і факти» 17 липня, який заявив, що «не дарма» Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг припустив, що Україна може приєднатися до Альянсу протягом наступних десяти років, і зробив висновок, що Україна нібито «ніколи» не приєднається до НАТО, оскільки керівництво Альянсу зміниться до 2034 року.

 

Мовляв, тому, за словами Медведєва, «цілком можливо, що горезвісної країни 404 (зневажливе використання коду комп’ютерної «помилки» 404, на думку кремлівських чиновників, означає, що Україна нібито не є справжньою державою) теж не буде існувати.

 

Експерти Інституту зауважили, що Медведєв не сказав прямо, що Україна припинить існування до 2034 року. На їх думку, це був дотичний підтекст його заяв, однак російські медіа, включно із кремлівською стрічкою новин ТАСС, негайно почали публікувати статті із заголовками на кшталт «Медведєв визнав, що Україна перестане існувати у 2034 році» та «Медведєв спрогнозував зникнення України до 2034 року».

 

Аналітики ISW вважають, що спосіб, у який зараз російські ЗМІ редагують заяви Медведєва, має кілька наслідків. Перш за все, припущення начебто рф зможе «знищити» Україну» до 2034 року, є обіцянкою російській громадськості, що росія зможе виграти війну і досягти своєї мети – знищити українську державність протягом десяти років. Це створює обережні інформаційні умови та суспільні очікування щодо війни, яка триватиме ще десять років, але нібито завершиться для росії «перемогою».

 

Окрім цього, цей російський наратив прямо і рішуче підриває окремі спроби окремих кремлівських чиновників припустити, що росія готова «вести переговори» про «мир» з Україною, і ще більше підкреслює, що єдиною бажаною кінцевою метою війни для Кремля є повне знищення української держави і народу, пишуть аналітики.

 

«Ані Україна, ані Захід не можуть розраховувати на перемовини із росією на російських умовах, якщо вони передбачають знищення України та її народу протягом наступних десяти років», – підсумували в ISW.

 

Як повідомляла «УМ», останні заяви путіна щодо закінчення війни свідчать про те, що він не хоче погоджуватися ні на що інше, окрім знищення української державності.