«Загадкові» дрони шпигують за тренуваннями українських військових у Німеччині

11:26, 17.07.2024

Українські призовники не застраховані від цікавих об’єктивів безпілотників потенційного ворога. (Фото: Genya Savilov)

Невідомі безпілотники стежать за навчанням українських військових на полігонах в Німеччині.

 

Як інформує УМ, про це пише видання Politico.

 

У лісах сільської місцевості Німеччини на секретній базі сотні українських військових проходять шеститижневий експрес-курс, який охоплює основи окопної війни та боїв у місті. Під час цих тренувань над деревами регулярно гудуть невідомі БПЛА. Військові підозрюють, що їх запускають "з ворожими намірами".

 

Інструктори, зазначає видання, використовують цю ситуацію під час тренувань, щоб наблизити навчання до реальних бойових умов. На фронті українські захисники муситимуть зіткнутися із російськими дронами-камікадзе.

 

"Ми припускаємо, що принаймні деякі з цих безпілотників керуються з недружніми намірами", - сказав на території тренувального полігону підполковник Роланд Бьоскер.

 

На тренувальному полігоні українські воїни постійно дивляться вгору, оцінюючи присутність у небі БПЛА. Заглушити дрони нелегко.

 

"Технічно неможливо заблокувати всі частоти, які можуть бути використані для керування безпілотниками. Розгортання технології глушіння геозони також виведе з ладу радіостанції, що використовуються для зв'язку на території полігону, а витончені шпигуни завжди знайдуть спосіб проникнути на таку велику територію", - пояснив Бьоскер.

 

Підполковник не впевнений, що ці БПЛА пов'язані з Росією, очевидною є підозра, що це частина намагань Москви, спрямованих на дестабілізацію і деморалізацію західних союзників, які підтримують Україну.

 

Також, розповів він, що з інструкторами зв'язувалися незнайомці, які могли працювати на російську розвідку.

 

Як повідомляла УМ, понад 16 тисяч українських військових пройшли навчання у країнах ЄС.