Бюджетні плани-2024: фахівці МВФ розпочинають роботу у Києві

10:34, 16.07.2024

МВФ починає переговори з Україною щодо бюджетних планів до кінця року.

В Києві у вівторок, 16 липня, розпочинає роботу команда Міжнародного валютного фонду. Заплановані зустрічі з представниками української влади.

 

Як інформує УМ, про це заявив постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян, передає Радіо Свобода.

 

"Команда фахівців МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочинає сьогодні зустрічі у Києві з представниками влади України та іншими партнерами.

 

Дискусії фокусуватимуться на податково-бюджетних планах влади на друге півріччя поточного року та середньострокову перспективу", – заявив він.

 

Нагадаємо, що наприкінці червня Рада директорів МВФ завершила четвертий перегляд програми "Механізм розширеного фінансування" (EFF) та ухвалила рішення виділити Україні близько $2,2 млрд на підтримку державного бюджету.

 

Додамо, що чотирирічна програма EFF у розмірі близько $15,6 млрд була затверджена 31 березня 2023 року і є частиною пакета міжнародної підтримки України в розмірі $122 млрд. Перший транш $2,7 млрд було виділено на початку квітня, другий і третій у розмірі SDR664 млн (близько $881-890 млн за тодішнім курсом) – на початку липня і в середині грудня 2023 року.

 

26 березня 2024 року Україна отримала ще один транш у розмірі $880 млн у межах програми розширеного фінансування EFF від Міжнародного валютного фонду.

 

П'ятий транш у $2,2 млрд Україна отримала від МВФ 3 липня.

 

Як повідомляла УМ, Обговорять ризики для економіки України: команда МВФ приїхала до Києва.