Зеленський оцінить роботу Сирського після війни

16:40, 15.07.2024

Олександр Сирський під час урочистостей у Києво-Печерській Лаврі. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський не готовий оцінювати роботу Олександра Сирського на посаді Головнокомандувача під час війни.

 

За його словами, з усіма можливими помилками варто розбиратися після війни. Мовляв, все це «післявоєнні розмови» будуть.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав під час пресконференції після святкових урочистостей у понеділок

 

Зокрема, він прокоментував можливу заміну головнокомандувача ЗСУ через прорив окупантів на Харківщині.

 

Зеленський нагадав, що під командуванням Сирського звільняли Харківщину і зупиняли росіян.

 

«У Сирського серйозний виклик. Ми чекали зброї і голосування пакету (військової допомоги - ред.) майже вісім місяців. Я не хочу порівнювати. Я до всіх ставлюся з відповідною повагою. Кожен виконує або виконував завдання на своєму місці.

 

Складно сказати, щоби було якби не змінилося керівництво армії (із Залужного на Сирського - ред.). І, відверто, я не хочу про це говорити. Це питання і розмови післявоєнні. Ми повинні поважати і бути вдячними всім, хто воює за Україну і захищає державу», - сказав Верховний Головнокомандувач.

 

І додав, що не вважає, що «якщо б будь-хто був на місці Сирського, то не було б відповідного прориву» на Харківщині.

 

«Я вважаю, що він би був, бо цього хотіли руські. У них було завдання зайти і окупувати Харків. Плюс великий у цій ситуації щодо Сирського у тому, що він знає Харків. Він  відвойовував той регіон і успішна операція була на Харківщині саме під його командуванням.

 

Зупинили росіян – молодці. Не дали окупувати Харків, без пакету, – молодці. А потім з деталями будемо розбиратися, коли у нас буде пауза», - сказав президент.

 

Нагадаємо, глава держави обговорює з окремими урядовцями можливі кадрові зміни в Кабміні.

 

Як повідомляла «УМ», Головнокомандувач ЗСУ Сирський направив робочу групу в зону відповідальності 59-ї окремої мотопіхотної бригади, яка має перевірити причини великих втрат серед бійців.