У Києві шахрайка привласнила донати на дрони

12:29, 11.07.2024

Затримання шахрайки (повідомлено про підозру шахрайці, яка під привидом закупівлі дронів для ЗСУ ошукала громадян на мільйони гривень). (Фото: сайт Нацполіції Києва)

Директорка благодійного фонду у Києві привласнила кошти, які були призначені на закупівлю дронів для ЗСУ. Правоохоронці повідомили їй про підозру.

 

Як інформує УМ, про це 11 липня повідомила  на сайті Нацполіції Києва.

 

Слідчі поліції викрили директорку благодійного фонду у привласненні грошей, які призначались для придбання обладнання на потреби ЗСУ.

 

Після отримання грошей вона спочатку частково здійснювала постачання дронів, але потім припинила будь-яке спілкування з ініціаторами внесків, привласнюючи гроші собі.

 

Наразі поліцейські зібрали докази та встановили трьох потерпілих, які постраждали від дій 34-річної харків'янки. Загалом громадяни перерахували на рахунок зловмисниці близько 10,5 млн гривень.

 

Наразі їй оголосили підозру в шахрайстві й обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 3 млн гривень. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Нагадаємо, що у Львові судили двох військових, які незаконно скопіювали та поширили секретну інформацію.

 

Як повідомляла УМ, Включити у списки: шахраї виманюють гроші у родичів військовополонених.