Військово-гуманітарна допомога: Нова Зеландія виділить майже 10 мільйонів Україні

12:19, 10.07.2024

Крістофер Лаксон у Вашингтоні повідомив журналістам про багатомільйонну допомогу Україні. (Фото: Фейсбук Vasyl Myroshnychenko)

На полях саміту НАТО у Вашингтоні прем’єр-міністр Нової Зеландії Крістофер Лаксон оголосив про допомогу Україні на 16 млн новозеландських доларів (9,8 млн доларів США).

 

Як інформує УМ, про це 10 липня повідомив посол України в Австралії Василь Мирошниченко у Фейсбуці.

 

"Щиро вдячний уряду Нової Зеландії за черговий пакет допомоги Україні", - написав Мирошниченко.

 

Як він повідомив, на полях Саміту НАТО у м. Вашингтон Прем’єр-міністр Нової Зеландії К. Лаксон оголосив про надання Урядом його країни 16 млн новозеландських дол. (9,8 млн дол.США) допомоги Україні, з яких:

 

6 млн новозеландських дол. (3,68 млн дол. США) - військова допомога та

10 млн новозеландських дол. (6,12 млн дол. США) - гуманітарна допомога.

 

Зазначається, що військова допомога передбачає виділення 4 млн новозеландських дол. (2.45 млн дол. США) до "Коаліції дронів" на чолі з Великою Британією та Латвією та 2 млн новозеландських дол. (1.23 млн дол. США) на військові медичні потреби України.

 

Нагадаємо, Нова Зеландія в травні запровадила додаткові санкції щодо 28 фізичних і 14 юридичних осіб, які підтримують агресію РФ.

 

Після початку повномасштабного вторгнення Нова Зеландія запровадила санкції щодо понад 1700 фізичних і юридичних осіб, а також низку торговельних обмежень. 29 лютого цього року уряд країни оголосив про новий пакет санкцій проти організацій з Росії та Білорусі, що закуповують технології для російської оборонної промисловості.

 

Як повідомляла УМ, Байден на саміті НАТО анонсував посилення ППО України.