Зеленський і Туск проводять переговори у Варшаві

14:19, 08.07.2024

Під час зустрічі президентів Польщі та України. (Фото: соцмережа Х Donald Tusk)

Володимир Зеленський у понеділок, 8 липня, прибув до Варшави та зустрівся з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском. 8 липня Польща та Україна підпишуть двосторонню угоду про безпеку.

 

Як повідомляла УМ, про це 8 липня повідомили в Офісі президента України у соцмережі Х.

 

Близько 13:00 за київським часом на офіційних сторінках Офісу президента підтвердили, що Володимир Зеленський перебуває у Варшаві.

 

Почалася зустріч Зеленського із Дональдом Туском, які спілкуватимуться віч-на-віч, а також у розширеному складі за участю делегацій.

 

"Заплановані переговори про продовження оборонної співпраці, підтримку України на шляху до євроінтеграції та очікування від саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні. Також обговорять участь Польщі у відновленні України, розвиток торгівлі та гуманітарну співпрацю.

 

Володимир Зеленський і Дональд Туск підпишуть угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Польщею, а також поспілкуються з представниками ЗМІ", – оголосили в Офісі президента.

 

Майже одночасно Дональд Туск опублікував спільне фото лідерів у своєму X (Twitter). "Ви завжди можете розраховувати на нас у цій боротьбі", – зазначив він.

 

Вранці 8 липня візит українського президента опосередковано підтвердили в МЗС Польщі, а невдовзі польські ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що Зеленський вже у Варшаві.

 

Після зустрічі з Туском та спільної пресконференції запланована зустріч українського президента з польським колегою Анджеєм Дудою.

 

Як повідомляла УМ, На десятиріччя: Україна та США підписали історичну безпекову угоду.