Під завалами чути голоси: у Києві зруйновано житловий будинок − Кличко

13:49, 08.07.2024

Рятувальні роботи продовжуються у Подільському, Деснянському, Святошинському, Голосіївському, Дніпровському, Соломʼянському, Дарницькому та Шевченківському районах міста. (Фото: Фейсбук ДСНС України)

У результаті ранкового російського ракетного удару є влучання у житловий будинок у Шевченківському районі столиці.

 

Як інформує УМ, про це 8 липня повідомили мер Києва Віталій Кличко у Telegram та ДСНС в Facebook.

 

"Є влучання в житловий будинок в Шевченківському районі. Пошкоджені під’їзди. Один зруйнований. Відбувається евакуація мешканців", - написав мер.

 

За даними ДСНС, у Шевченківському районі ліквідували пожежу на площі 1500 кв.м. За даними ДСНС, саме в цьому районі 5 людей загинули та 4 травмовані. Повідомляється, що травмованих передали лікарям для подальшої госпіталізації.

 

Згодом мер Києва з місця події повідомив, що мова йде про будинок на Сирці, у ньому зруйновані приблизно 17 квартир.

 

"Рятувальники працюють, ми чуємо голоси, люди знаходяться під завалами, робимо все, щоб врятувати", - додав Кличко.

 

 Також, за його словами, пошкоджений будинок навпроти.

 

Нагадаємо, що вранці 8 липня Повітряні сили ЗСУ повідомили, що Росія підняла в небо бомбардувальники-ракетоносці Ту-95 з аеродрому "Оленя". Згодом Повітряні сили ЗСУ повідомили, що російські окупанти запустили по Україні ракети і КАБи − по всій країні лунала повітряна тривога. У столиці та низці інших міст лунали вибухи.

 

Внаслідок ракетного удару по Києву зафіксовано падіння уламків в Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському районах.У результаті російськкого ракетного удару у Києві 8 людей загинули та 15 постраждали, під завалами лікарні Охматдит можуть бути люди.

 

Як повідомляла УМ, В підвалі ховались діти і медики: завали Охматдиту розбирають рятувальники.