На Дніпрі відбулися навчання Річкової флотилії ВМС

11:56, 07.07.2024

На Дніпрі відбулися навчання сил і засобів Річкової флотилії ВМС ЗС України. (Фото: ВМС ЗСУ)

Військово-Морські Сили ЗС України на водосховищах річки Дніпро провели тактичне навчання сил і засобів річкової флотилії.

 

Як інформує УМ, про це повідомили ВМС ЗСУ у Фейсбуці.

 

Зазначається, що захід проводився із залученням катерів, що надійшли за програмою міжнародної технічної допомоги та у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони України.

 

«Учасники навчань відпрацювали ведення бойових дій річковими силами, зокрема, й у складі катерних груп та угруповання катерів, взаємодію з підрозділами, які діють на узбережжі річок, доставку особового складу до визначених ділянок берега та дії з протимінного спостереження», — йдеться в повідомленні.

 

У ВМС ЗСУ розповіли, що під час відпрацювання елементів контролю судноплавства по річці військові моряки провели тренування з виявлення та знешкодження ворожої диверсійно-розвідувальної групи.

 

Також у взаємодії з пошуково-рятувальним вертольотом екіпажі катерів вдосконалювали навички з рятування особового складу.

 

«За підсумками навчання, окрім підвищення навичок особового складу та відпрацювання спільних дій з іншими підрозділами, військові моряки перевірили характеристики та спроможності отриманих закордонних катерів для виконання завдань в умовах сучасної війни з росією», — резюмували у ВМС ЗСУ.

 

Нагадаємо, що сьогодні, 7 липня, День Військово-Морських Сил Збройних Сил України — професійне свято військовослужбовців і працівників Військово-Морських Сил Збройних Сил України. З 2015 року відзначається в першу неділю липня.

 

Як повідомляла УМ, «Гетьман Іван Мазепа»: ВМС показали випробування у морі українського корвета.