Опитування НАТО: 61% громадян країн-членів підтримують надання допомоги Україні

14:31, 06.07.2024

Jпитування YFNJ включало питання щодо російської війни проти України. (nato.int)

Більшість громадян країн-членів НАТО підтримують продовження надання допомоги Україні у її боротьбі з російською агресією.

 

Як інформує Україна молода, такі дані оприлюднено на сайті НАТО за результатами проведеного соціологічного дослідження перед самітом у Вашингтоні.

 

"Як і попередні дослідження перед самітами, цього року опитування включало питання щодо російської війни проти України.

 

Близько двох третин респондентів в країнах Альянсу вважають, що російська війна проти України уражає безпеку їхніх країн (63%). Є згода переважної більшості респондентів, що їхня країна має продовжувати надавати допомогу для України (61%)", - йдеться в повідомленні.

 

Також зазначається, що більшість населення країн Альянсу погоджуються, що їхня країна має захищати країну-союзника у разі атаки на неї (63%), ще 70% респондентів проголосували б за продовження членства їхньої країни в НАТО, якщо б це питання було винесено на референдум.

 

Так, 76% населення країн Альянсу підтримують продовження суттєвих витрат на оборону. При цьому збільшення відсотку тих, хто підтримує збільшення таких витрат, хоча й продовжує зростати, становить на цей час 41% від опитаних респондентів.

 

Водночас значна кількість опитаних зберігає негативне ставлення до росії та Китаю (62% та 48% відповідно).

 

Дане соціологічне опитування було проведено перед черговим самітом НАТО у всіх 32-х країнах Альянсу за участі понад 30 тис. респондентів.

 

Як повідомляла «УМ», лідери США і Великої Британії - Байден і Стармер підтвердили свою непохитну підтримку України, яка «бореться з непримиренною агресією росії».