На Луганщині російський окупант зґвалтував і вбив двох дівчат

10:28, 05.07.2024

Життя на окупованих територіях перетворилось на суцільне пекло.

Російський військовий у Луганській області зґвалтував і вбив двох дівчат.

 

Як інформує УМ, про це 5 липня повідомили на сторінці у Фейсбуці Луганської обласної державної адміністрації.

 

"Цими днями Старобільщина здригнулась від жахливого злочину: з різницею у тиждень знов знайшли двох дівчат, жорстоко зґвалтованих, замучених і вбитих. Вбивцею виявився двічі судимий за групове зґвалтування російський військовий", - ідеться в повідомленні.

 

Як зазначив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисого, "вже три доби поспіль наші Греківка, Макіївка та Невське – в епіцентрі ворожих атак. За добу тут відбулось 14 боєзіткнень. Захисники України відбили 13 спроб прорвати нашу оборону, ще один бій триває поблизу Невського".

 

У районі Стельмахівки російські війська чотири рази атакували українські позиції, проте успіху не мали.

 

По Макіївці та Невському росіяни 18 разів били з артилерії, останнє тричі накривали вогнем з РСЗВ. 45 разів використовували БПЛА.

 

За словами Лисогора, "життя у цих населених пунктах перетворилось на суцільне пекло. Навіть ті, хто попри небезпеку, категорично відмовлялись залишати свої господарства, не витримують".

 

"Учора з Макіївки власним транспортом виїхало подружжя пенсійного віку, яке тепер буде мешкати у родичів на Харківщині. Також вдалося евакуювати до Слов’янська жінку 1964 р.н., Красноріченська СВА допоможе їй дістатися Полтави, де на неї вже чекають близькі. Сподіваюсь, що керівникам громади вдасться переконати й інших людей переміститись у безпечні регіони. Уся необхідна допомога їм буде надана", - підкреслив Лисогор.

 

Як повідомляє обладміністрація, так званому "головному управлінню МНС ЛНР" надане доручення визначити загальну потребу у захисних спорудах та інших об'єктах цивільної оборони. Крім того, доручено створення, реконструкція та підтримання у стані постійної готовності до використання об'єктів цивільної оборони. Відповідну постанову оприлюднив "уряд республіки".

 

В ОДА також підкреслили, що загарбники продовжили обмеження на перебування у лісах та в’їзд до них транспортних засобів начебто з метою забезпечення особливого протипожежного режиму. Введені штрафи: для фізичних осіб від 40 до 50 тисяч рублів, для юридичних - від 600 тисяч до мільйона рублів.

 

"Насправді ж, у лісополосах переховують військову техніку, тож людям туди не можна. Як завжди прикриваються турботою про цивільних", - зауважили в обладміністрації і додали: "Так само і з дорогами, які окупанти за понад два роки війни розбили військовою технікою, але видають проблеми з дорожнім покриттям за старі. А потім знімають пропагандистські ролики про ремонт інфраструктури".

 

Як повідомляла УМ, нацполіція розслідує 111 081 справ за фактом військових злочинів рф.