Нічний обстріл Херсону: зруйновано головний корпус «морського» вишу, фото

12:06, 02.07.2024

У Херсоні через нічний обстріл зруйнований триповерховий корпус вишу. (Фото: Фейсбук Поліція Херсонської області)

У Херсоні триповерховий головний корпус вищого навчального закладу зруйнований унаслідок нічного обстрілу рашистами.

 

Як інформує УМ, про це 2 липня повідомила поліція Херсонської області у Фейсбуці.

 

«Після опівночі російські військові здійснили комбінований обстріл центральної частини Херсона, по житлових кварталах били з артилерії та РСЗВ», - ідеться у повідомленні.

 

Зазначається, що прямим влучанням окупанти зруйнували триповерховий головний корпус вищого навчального закладу, там виникла масштабна пожежа. Також в епіцентрі ударів пошкоджені гімназія та об’єкти інфраструктури, адміністративна будівля, два багатоповерхові будинки і три автомобілі.

 

Як інформує Херсонська обласна прокуратура, розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни. Зазначається, що в ніч проти 2 липня військові РФ здійснили масований обстріл міста. Пошкоджені житлові будинки, заклади освіти, лікарні, магазини та автотранспорт.

 

 

У свою чергу Херсонське видання «Мост» повідомило, що внаслідок російського обстрілу згоріла будівля коледжу Херсонської державної морської академії. Як прокоментував у Фейсбуці проректор з навчально-виховної роботи Херсонської державної морської академії (ХДМА) Олександр Шумей, «режим, який зазіхає чи руйнує мореходку в Херсоні - приречений». Він публікує фото руйнувань часів Другої світової війни і нинішніх, що сталися внаслідок російського обстрілу.

 

Варто наголосити, що ХДМА - найстаріший в Україні морський навчальний заклад.

 

Як повідомляла УМ, Ракетний удар: на Оболоні в Києві пошкоджено багатоповерхівку.