рф може скоротити час прийняття рішення про застосування ядерної зброї – депутат Держдуми

14:58, 23.06.2024

Якщо загрози зростуть, то час ухвалення рішення про застосування ядерної зброї ромією може бути змінено.

У російській федераці заявили, що можуть скоротити час ухвалення рішення щодо застосування ядерної зброї, передбачений офіційною доктриною, якщо Москва вважатиме, що загрози зростають.

 

Як інформує УМ, про це заявив голова комітету оборони Держдуми рф Андрій Картаполов повідомляє агентство Reuters.

 

Так, Картаполов сказав, що якщо загрози зростуть, то час ухвалення рішення про застосування ядерної зброї може бути змінено.

 

"Якщо ми бачимо, що виклики і загрози зростають, це означає, що ми можемо щось виправити в (доктрині) щодо термінів застосування ядерної зброї і рішення про це застосування", - заявив він.

 

Як зазначається, війна в Україні спровокувала найбільше протистояння між Росією та Заходом після Кубинської кризи 1962 року. Російський диктатор Володимир Путін минулого місяця заявив, що Росія може змінити свою офіційну ядерну доктрину та умови, за яких така зброя може бути використана.

 

Однак Картаполов додав, що говорити про конкретні зміни ядерної доктрини поки рано.

 

Ядерна доктрина росії до 2020 року визначає, за яких умов президент може розглядати можливість використання ядерної зброї: загалом як відповідь на напад із застосуванням ядерної чи іншої зброї масового знищення або звичайної зброї, "коли під загрозою стоїть саме існування держави".

 

Нагадаємо,що раніше глава МЗС Польщі Сікорський заявив, що росія може тримати в Калінінградській області близько 100 ядерних боєголовок

 

Як повідомляла УМ, путін дасть ядерну зброю новим «членам» союзної держави.