Удар по Харкову: кількість поранених зросла до 56

21:33, 22.06.2024

Пошкоджено п'ятиповерховий житловий будинок, зупинка громадського транспорту, магазини, автомобілі, громадський транспорт. (Фото Нацполіції)

Кількість поранених внаслідок удару керованими авіабомбами по багатоповерхівці у Харкові зросла до 56 людей станом на 20.30 суботи. З них троє дітей.

 

Кількість загиблих лишається незмінною – троє людей.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє поліція Харківської області.

 

«Через ворожі обстріли Харкова загинули троє цивільних громадян, ще 56 постраждали: поліція документує наслідки воєнних злочинів росіян.

 

Серед поранених двоє дітей 12 та 13 років. Шестеро громадян, серед яких один чоловік, чотири жінки та одна дитина, знаходяться у важкому стані», - йдеться у повідомленні.

 

 

Пошкоджено п'ятиповерховий житловий будинок, зупинка громадського транспорту, магазини, автомобілі, громадський транспорт. Також зафіксовані влучання по території екопарку та підприємству.

 

За словами начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергія Болвінова, всі постраждалі внаслідок обстрілу росіян цивільні люди. Жінка загинула на зупинці тролейбусу, чоловік йшов по вулиці й опинився в епіцентрі вибуху. Ще один загиблий чоловік – охоронець підприємства.

 

«Важко сказати, скільки під завалами може бути людей. Зараз триває рятувальна операція. Ми ретельно вивчаємо залишки будівлі, щоб вилучити частини керованої авіабомби, у нас є інформація, що росіяни вдарили керованими авіабомбами УМПБ Д-30», - говорить пан Болвінов.

 

 

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством) Кримінального кодексу України.

 

Тоді як президент Володимир Зеленський повідомив: «У Харкові ще триває розбір завалів на місці влучання російської авіабомби. Чотири керовані авіабомби вдарили по місту. Це абсолютно прорахований терор. Одна з бомб зруйнувала житловий будинок у центральній частині міста поруч з автовокзалом».

 

 

За даними глави держави, лише від початку червня росіяни застосували проти України більш ніж 2400 керованих авіабомб, з них близько 700 – проти Харківщини.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський закликав західних партнерів допомогти зупинити російський терор керованими авіабомбами після чергового удару по місту Харків у суботу.