Папа готовий сприяти обміну полоненими між Україною та Росією

09:56, 13.05.2024

Папа поновив свій заклик до обміну полоненими між росією та Україною.

 

Папа Римський Франциск під час недільної молитви 12 травня повторив заклик до обміну полоненими між Україною та Росією і запевнив у готовності Святого престолу сприяти будь-яким зусиллям у цьому напрямку.

 

Як інформує УМ, про це 12 травня повідомляє Vatican News.

 

«У той час, коли ми святкуємо Вознесіння Воскреслого Господа, Який дає нам свободу і хоче, щоб ми були вільними, я знову звертаюся із закликом до загального обміну всіх полонених між росією та Україною, запевняючи у готовності Святого Престолу посприяти будь-яким зусиллям у цьому напрямку, особливо щодо важкопоранених і хворих. І надалі молімося за мир в Україні, в Палестині, в Ізраїлі, в М’янмі. Молімося за мир», — закликав Папа Франциск, промовляючи після проказування молитви «Царице Неба» в неділю, 12 травня 2024 року.

 

Таким чином Папа повторив свій заклик, який прозвучав у посланні «Urbi et Orbi» з нагоди Пасхи 31 березня.

 

Папа також згадав про те, що в другу неділю травня у багатьох частинах світу відзначається День матері. «Сьогодні в багатьох країнах, — мовив він, — відзначається День матері, згадаймо з вдячністю всіх матерів, а також помолімося за матерів, які відійшли до неба. І ввіряймо матерів під покров Марії, нашої Небесної Матері. І всім матерям — щирі оплески!».

 

Як повідомляла УМ, Відвага білого прапора: Папа Франциск радить Україні капітулювати.